Zanimaju vas studije na Univerzitetu u Ljubljani?

Rokovi za upis na fakultete i akademije su objavljeni!

Zanimaju vas studije na Univerzitetu u Ljubljani?

Prijava za upis u 1. godinu osnovnih i jedinstvenih magistarskih studijskih programa za kandidate iz regiona je od 20. februara do 19. aprila 2024!

Univerzitet u Ljubljani je najveći i najstariji univerzitet u Sloveniji, a rangiran je među najboljih 3 odsto univerziteta u svetu. U ovoj studijskoj godini na njemu studira skoro 40 hiljada studentkinja i studenata, a već nekoliko godina uzastopce najviše internacionalnih studentkinja i studenata dolazi upravo iz država regiona. 
Kada govorimo o studiranju u Sloveniji, bitno je da naglasimo da Slovenija ima potpisan međudržavni sporazum sa Srbijom, Bosnom i Hercegovinom, Severnom Makedonijom i Crnom Gorom, te da su studenti iz ovih država oslobođeni plaćanja školarine za osnovne i master studije. Školarina je obavezna za sve one, koji su prethodno već stekli ekvivalentan stepen obrazovanja, kao i za sve vanredne studente i studente na doktoratu, pri čemu postoji mogućnost sufinansiranja doktorskih studija. Više informacija o uslovima sufinansiranja doktorskih studija možete pronaći na ovoj stranici. Državljani Evropske unije su takođe oslobođeni plaćanja školarine.

KONKURS ZA UPIS 2024/25 – rok za prijavu je do 19. aprila 2024. za osnovne i jedinstvene master studije!

U Raspisanom konkursu za upis, koji je objavljen na našoj stranici, možete pronaći vezu do eVŠ portala putem kojeg svi kandidati vrše onlajn prijavu. Na našim veb-stranicama možete da pronađete više informacija o rokovima prijave, kao i da pogledate video prezentacije u vezi sa ispunjavanjem prijave i predavanjem dokumenata za priznavanje.

Ove godine, prvi rok za prijavu za upis u 1. godinu osnovnih i jedinstvenih magistarskih studija za kandidate iz država koje nisu članice EU je od 20. februara do 19. aprila 2024. Sve detalje vezane za prijavu, kao i druge korisne informacije, možete pronaći na vremenskoj liniji na našoj stranici.

Pomoć u postupku prijave i prijema je dostupna i u okviru Info tačke, a takođe se možete prijaviti i na veb-savetovanje o postupku prijave i prijema za upis na osnovne studije. Želimo vas posavetovati, da za prijavu na Univerzitet u Ljubljani nisu potrebne usluge koje nude agenti i agencije za regrutaciju, s obzirom da je prijava veoma jednostavna, a ukoliko i naiđete na neki problem, sve je brzo rešivo i u svakom trenutku možete kontaktirati naše službe.

Rokovi za prijavu za master i doktorske studijske programe razlikuju se i biće objavljeni na našoj stranici. Predlažemo da u Raspisu konkursa za upis proverite rok za prijavu za željeni studijski program.

INFORMATIVNI DANI

16. i 17. februara 2024. će se održati informativni dani na našim fakultetima i akademijama, a dodatne informacije potražite na njihovim veb-stranicama.

Takođe vas pozivamo i da nam se pridružite 22. i 23. februara 2024. godine od 13 časova na onlajn prezentaciji u kojoj će učestvovati i naši fakulteti i akademije, te ćete tako moći direktno da postavite pitanje predstavniku fakulteta za koji ste zainteresovani.

1. marta 2024. ćemo takođe od 14 časova organizovati i Q&A session, gde ćemo vam biti na raspolaganju za sva pitanja koja imate. 

Više informacija o zahtevima za upis, proceduri prijema, dozvoli za privremeni boravak (vizi) i još mnogo toga, možete pronaći u videu ispod.

Odabir studija je jedna od najvažnijih odluka u vašem životu. Predlažemo da dobro razmislite o tome šta vam se dopada, jer to znatno olakšava učenje. Posetite naše veb-stranice i društvene mreže fakulteta za koje ste zainteresovani, kao i naše štandove na virtualnom sajmu obrazovanja "Na koji ćeš faks?" i saznajte sve što je potrebno da znate kada birate da studirate na našem univerzitetu i pripremite svoja pitanja.

Oni koji se žele da se što bolje pripreme za dolazak na studije, znaju da je veoma važno dobiti informaicje iz »prve ruke« o tome kako je biti međunarodni student na Univerzitetu u Ljubljani! U tome vam mogu pomoći naši međunarodni studenti ambasadori! Na našoj stranici, možete pronaći kontakte 15 međunarodnih studenata iz različitih zemalja, koji studiraju na fakultetima i akademijama Univerziteta u Ljubljani, te ih kontaktirati i pitati sve što vas zanima vezano za studije na Univerzitetu u Ljubljani, određenom fakultetu ili akademiji, kao i samom životu u Ljubljani i Sloveniji.

Budući da su budućim studentima te informacije zaiste važne, veoma smo ponosni što vam možemo predstaviti naš novi video serijal „Sa međunarodnim studentima o…“ koji ima za cilj da predstavi studiranje u Sloveniji i na Univerzitetu u Ljubljani. U ovom serijalu naši međunarodni studenti ambasadori će odgovarati na razna pitanja, uključujući: zašto su odlučili da studiraju u Sloveniji i na Univerzitetu u Ljubljani, kako je studirati ovde, da li su naišli na bilo kakve izazove, koje su prednosti studiranja , i još mnogo toga što može zanimati kako sadašnje, tako i buduće studente Univerziteta u Ljubljani, ali i one koji razmišljaju da jednog dana upišu fakultet ili akademiju baš na našem univerzitetu.

Ako vam je potreban savet ili pomoć, ne oklevajte da nas kontaktirate. Potrudićemo se da vam pružimo sve informacije i odgovore na sva vaša pitanja. Srećno!

www.uni-lj.si/study 

0 Comments

More posts