Akademija primijenjenih umjetnosti, Sveučilišta u Rijeci - Prvi upisni rok

Planirate li upis na Akademiju primijenjenih umjetnosti, Sveučilišta u Rijeci? Evo ključnih informacija koje će vam pomoći da se pripremite za upis u akademsku godinu 2024./2025.

Akademija primijenjenih umjetnosti, Sveučilišta u Rijeci - Prvi upisni rok

Kategorije Studenata
Akademija upisuje studente u redovnom statusu koji će:

a) Studirati uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

b) Sami plaćati svoj studij – uključujući one koji su već završili neki studij u Srbiji.

c) Sami plaćati svoj studij – strani državljani izvan EU.

Uslovi Upisa
Kandidati koji su završili srednjoškolsko obrazovanje pre 2010. godine nisu obavezni da polažu državnu maturu. Prijediplomski studij mogu upisati osobe koje:

  • Su završile srednju školu u četvorogodišnjem trajanju.
  • Položile državnu maturu.
  • Se plasirale unutar upisnih kvota na osnovu ocena iz srednje škole i dodatnih provera posebnih znanja, veština i sposobnosti.

Proces Prijave
Prijave za prijediplomske studije podnose se putem Nacionalnog informacionog sistema prijava na visoke škole (NISpVU), kojem se pristupa preko mrežne stranice www.postani-student.hr.

Prijave za jesenji rok će se primati za studije na kojima ostane slobodnih mesta nakon završenih upisa u letnjem roku, što će biti objavljeno na mrežnoj stranici www.postani-student.hr i mrežnoj stranici Akademije.

Sve dodatne informacije o upisu, pogledajte na stranici fakulteta

Takođe, sve informacije o studijskim programima, procesu selekcije i upisima za školsku godinu 2024/2025. možete videti na linku ovde

Dodatno istraži Akademiju primijenjenih umjetnosti na njihovom štandu na virtuelnom sajmu obrazovanja "Na koji ćeš faks?" 

0 Comments

More posts


Chat