Da li znate šta je to SBU zajednica?

SBU je skraćenica od “Studenti beogradskih univerziteta” i predstavlja najveću studentsku online zajednicu u zemlji i regionu.

Da li znate šta je to SBU zajednica?

SBU zajednica je nastala 2011. godine, kao potreba da se studenti svih Univerziteta u Beogradu okupe na jednom mestu, sa ciljem druženja i razmene informacija iz domena studentskog života.

U međuvremenu SBU zajednica je porasla na više od 250.000 članova, podeljenih u glavnu Facebook grupu SBU - Studenti beogradskih univerziteta i još sedam manjih Facebook grupa napravljenih shodno interesovanjima studenata: SBU Poslovi, SBU Diplomci, SBU Veterani, SBU Putovanja, SBU Kupujem prodajem, SBU Ljubimci i SBU Stanovi, domovi, kartice.

Danas su sve SBU aktivnosti formalizovane u okviru udruženja Centar za zapošljavanje i edukaciju mladih SBU (skraćeno Centar SBU) čija je oblast delovanja zapošljavanje, edukacija i razvoj karijere mladih.

Ciljevi udruženja su informisanje mladih o ponudi poslova za mlade na tržištu rada, informisanje mladih o mogućnostima zapošljavanja i procedurama za otpočinjanje sopstvenog biznisa, edukacija mladih za sticanje novih znanja i veština koje će im pomoći u karijeri i dr.

SBU zajednicu, osim udruženja Centar SBU, čine još i Studentsko omladinska zadruga SBU i Portal za zapošljavanje mladih SBU - Poslovi

Studentsko omladinska zadruga SBU!

SBU zadruga omogućava članovima SBU zajednice da rade i zarade, sve u skladu sa zakonom i propisima omladinskog zadrugarstva. Član Studentsko omladinske zadruge SBU može biti učenik, student ili nezaposleno lice starosti od 15 do 30 godina. Ponuda poslova za rad preko omladinske zadruge je velika i svakodnevno se ažurira.

Portal za zapošljavanje mladih SBU Poslovi

SBU Poslovi je portal za zapošljavanje mladih i na njemu se nalaze oglasi za stalne, privremene i povremene poslove za studente, diplomce, srednjoškolce i nezaposlena lica do 30 godina. Na portalu SBU Poslovi se nalazi veliki izbor privremenih poslova na kojima mladi mogu da zarade za svoj džeparac, ali i stalnih poslova na kojima mogu da započnu svoju karijeru.

Oglasi za posao objavljeni na portalu objavljuju se i u Facebook grupi specijalizovanoj za oglašavanje poslova SBU Poslovi za mlade koja trenutno ima više od 50.000 članova i taj broj svakodnevno raste.

Više informacija o SBU zajednici pročitajte klikom na INFO O SBU zajednici!

0 Comments

More posts


Chat