Još uvek niste sigurni gde da nastavite svoje školovanje ili započnete karijerni put?

Ako ste još uvek u takvoj nedoumici, želimo da vas upoznamo sa Regionalnim virtuelnim sajmom obrazovanja i praksi "Na koji ćeš faks?". Sajam je zvanično počeo 17. novembra, na Međunarodni dan studenata, i trajaće sve do 30. juna 2024. godine.

Još uvek niste sigurni gde da nastavite svoje školovanje ili započnete karijerni put?

Razgovorom moderatorki Hanadi Ademović i Lejle Bešlagić i pomoćnika ministra prosvete zaduženog za visoko obazovanje, doktorom Aleksandarom Jovićem koji je govorio ispred Ministartsva prosvete, sajam je svečano otvoren.

Doktor Jović je istakao da ministarstvo usvojilo novi plan za sprovođenje strategije obrazovanja i vaspitanja, gde su pokušali da sve ključne izmene uključe u dokument i da se suoče sa raznim izazovima.


Tri ključne inicijative Ministarstva prosvete Republike Srbije, koje nisu samo predviđene akcionim planom, već su i pažljivo planirane u kontekstu Evropskih integracija i prilagođavanja obrazovnog sistema Srbije evropskim standardima i smernicama, obuhvataju: Reformu finansiranja visokog obrazovanja radi širenja pristupa većem broju mladih nakon završetka srednje škole, unapređenje inicijalnog obrazovanja nastavnika kao ključan faktor u oblikovanju budućnosti mladih i razvoj prvih standarda kvalifikacija za visoko obrazovanje radi boljeg usklađivanja sa potrebama tržišta rada.


Ovogodišnji gosti svečanog otvaranja sajma su pored doktora Jovića bili Aleksa Peruničić, Community Manager Impact Hub-a, Jovana Ančić, influenserka, poznati jutjuber Igor Petrović, poznatiji kao Ozbiljne teme i Anja Žibert, preduzetnica u polju HR-a. Celo svečano otvaranje možete pogledati na linku ovde.


Sajam “Na koji ćeš faks?” vam nudi jedinstvenu priliku da se upoznate sa širokim spektrom regionalnih fakulteta i njihovim studijskim programima, ali i sa kompanijama i praksama koje nude. Metaverse-like platforma sajma vam pruža mogućnost da se povežete sa preko 300 učesnika i saznate sve što vas interesuje o studijskim programima, uslovima upisa, kriterijumima za stipendije i slično u akademskom pogledu, a sa druge strane o mogućnostima za praksu i buduće zaposlenje u karijernom pogledu. Pristup je omogućen svima putem linka sa računara ili mobilnog uređaja. Registracija nije neophodna, a ulaz je potpuno besplatan.


Osim toga, sajam vam nudi i mogućnost prisustva različitim online prezentacijama, panel diskusijama i radionicama koje će vam pomoći da napredujete na akademskom i karijernom planu i dobijete korisne savete i preporuke od stručnjaka iz ove oblasti. 

Više informacija možete pronaći na:

https://nakojicesfaks.com/

https://www.instagram.com/nakojicesfaks/

https://www.tiktok.com/@nakojicesfaks

https://www.facebook.com/nakojicesfaks

https://www.youtube.com/@nakojicesfaks5110

0 Comments

More posts