Kako smo zasadili preko 400 stabala za 5 dana

Akcija “Zelena ReGeneracija” realizovana je u nedelji od 18. do 22. marta 2024. godine.

Kako smo zasadili preko 400 stabala za 5 dana

Preko 400 novih stabala širom 6 zemalja regiona sa preko 100 učesnika koji su se našli okupljeni oko jedne ideje - da zajedničkim snagama utiču na poboljšanje kvaliteta životne sredine.

Protekle sedmice je održana regionalna akcija sadnje drveća pod nazivom “Zelena Regeneracija”. Tokom 5 dana trajanja akcije, učešće su uzeli fakulteti, škole i kompanije iz 6 zemalja bivše Jugoslavije. 

Centralni događaj, održan 22. marta na Novom Beogradu, bio je prilika za okupljanje preko 100 predstavnika škola, fakulteta, kompanija i drugih institucija, koji su zajedno obogatili ovaj deo grada sadnjom 60 novih sadnica.
Ministarstvo prosvete, Ministarstvo omladine i turizma, opština Novi Beograd i JKP Zelenilo pružili su podršku i aktivno učestvovali u ovoj akciji.

Inicijativu je pokrenula kompanija Friendly HR, u okviru regionalnog sajma obrazovanja i praksi “Na koji ćeš faks?”, čime je ovo već druga godina zaredom kako se uspešno realizuje.

“Kvalitet budućnosti se zasniva na našoj sposobnosti da brinemo o našoj planeti. Kroz akciju “Zelena ReGeneracija”, želimo da inspirišemo kako mlade, tako i ostatak zajednice, da preuzmu aktivnu ulogu u očuvanju prirode i stvaranju čistijeg okruženja.”, poručuju organizatori.

Zahvaljujemo se NLB DigIT, Paysend, gategroup, KMS Lighthouse, Impact Hub Belgrade, Ball Corporation, Match IT, Arhitektonski fakultet u Beogradu, Fizički fakultet u Beogradu, Građevinski fakultet u Beogradu, MEF Fakultet za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije, Tehnološko-metalurški fakultet u Beogradu, Farmaceutski fakultet u Beogradu, Banja Luka College, Fakultet organizacije i informatike u Zagrebu, Elektrotehnička škola "Rade Končar", Srednja stručna škola "Vasa Pelagić", Poljoprivredna škola sa domom učenika "Rajko Bosnić", Srednja škola Mionica, Knjaževačka Gimnazija, Prijepoljska Gimnazija, Elektrotehnička škola "Rade Končar", Ekonomsko-trgovinska škola, "Slavka Djurdjević" i ostalima koji su svojim zalaganjem i donacijama učestvovali u akciji.

0 Comments

More posts