LinkedIn, prvi koraci powered by NCR

U današnjem digitalnom dobu, LinkedIn profil postao je vaša poslovna vizitkarta. Kako biste se istakli među profesionalcima i privukli pažnju potencijalnih poslodavaca ili poslovnih partnera, morate pažljivo razmisliti o svim aspektima vašeg profila.

LinkedIn, prvi koraci powered by NCR

U ovom blogu, razmotrićemo ključne elemente vašeg LinkedIn profila i kako ih prilagoditi kako biste se što više istakli.

1. Profilna i Background Slika - Prvi Utisak

Prvi korak ka stvaranju privlačnog LinkedIn profila je odabir prave profilne slike. Vaša profilna slika treba da bude profesionalna, da se jasno vidi vaše lice i da ima jednostavnu pozadinu. 

Istraživanja su čak pokazala da žuta boja ističe profil, pa možda razmislite o tome prilikom odabira garderobe ili pozadine slike. Izbegavajte “selfije”, jer je ova mreža namenjena profesionalnom predstavljanju.

Sa druge strane vaša pozadinska slika može biti mesto gde ćete izraziti svoju inspiraciju ili povezanost sa kompanijom. Možete koristiti simbole kompanije, inspirativni citat ili čak apstraktne ili prirodne motive. Važno je da ova slika ne bude previše upadljiva i da ne bude pogrešno protumačena.

2. Headline - Predstavljanje Ciljeva

Naslov ispod vašeg imena je mesto gde treba da predstavite svoje ciljeve. Ako ste trenutno zaposleni, navedite ime pozicije i kompanije. Ako niste, možete koristiti ovaj prostor da istaknete svoje interese i ambicije. “Emoji-ji” su prihvatljivi, ali budite umereni jer je LinkedIn profesionalna mreža.

3. Profile Summary - Opišite Sebe

Vaš opis profila je ključno mesto gde možete sebe predstaviti. Opišite šta vas najbolje predstavlja, istaknite svoje veštine, iskustvo i ono što vas motiviše. Upotrebite ključne reči i fraze kako biste olakšali pronalaženje od strane regrutera. Obratite pažnju na pitanja kao što su: koja je vaša idealna publika, šta želite da oni znaju o vama i kako želite da se osećaju dok čitaju vaš profil. Empatija je ključna.

4. Experience - Iskustvo

Sekcija "Iskustvo" je mesto gde treba da navedete imena kompanija, nazive pozicija i datume angažovanja. Opišite svoje zadatke i odgovornosti na tim pozicijama. Veoma je važno da uskladite ovo sa smerom u kojem želite da se razvijate u karijeri i istaknete dostignuća koja ste postigli.

5. Obrazovanje - Relevatne Informacije

Ne opterećujte profil previše informacijama o obrazovanju. Navedite ime ustanove, profil obrazovanja i datume studija. Istaknite relevantne sertifikate i licence za poziciju koju želite da dobijete.

6. Volontiranje - Razvoj Veština

Volontiranje tokom studija može biti ključno za razvoj veština i izdvajanje od konkurencije. Navedite svoje volonterske aktivnosti na profilu kako biste pokazali svoju predanost i angažovanost.

7. Skills - Veštine

U delu "Veštine," navedite veštine koje možete potkrepiti svojim iskustvom i koje su relevantne za vašu karijeru. LinkedIn vam omogućava da verifikujete svoje veštine putem kvizova kako biste dodatno potvrdili svoje sposobnosti.

8. Recommendations - Preporuke

Ne zaboravite da zatražite preporuke od svojih poslodavaca, kolega ili saradnika. Takođe, budite spremni da preporučite druge. Ovo govori o vašem profesionalizmu i pomaže izgradnji poverenja.

Pomenute tačke čine osnovu za izradu vašeg LinkedIn profila, ali detaljnije informacije i dodatne savete možete pronaći u videu ispod. Vaš LinkedIn profil je vaša prilika da se istaknete i pokažete svoje veštine i ambicije. Iskoristite ga pametno i otvorite vrata ka novim poslovnim prilikama.

0 Comments

More posts


Chat