Master i doktorske studije na Univerzitetu u Ljubljani

Pridruži se prezentaciji tvojih mogućnosti za nastavak studija 10. Aprila od 14.00h!

Master i doktorske studije na Univerzitetu u Ljubljani

Autor: UL-STA

Zašto studirati na Univerzitetu u Ljubljani? Pored toga, što je Univerzitet u Ljubljani najveći i najstariji univerzitet u Sloveniji, a rangiran je među najboljih 3 posto univerziteta u svetu, a od ove godine je i među 9 posto univerziteta u svetu koji se globalno ističu po pružanju odlične kombinacije visokokvalitetnog obrazovanja i pristupačnosti. U ovoj studijskoj godini na njemu studira skoro 40 hiljada studentkinja i studenata, a već nekoliko godina uzastopno mnoge internacionalne studentkinje i studenti dolaze upravo iz regiona. Više od 70% svih međunarodnih studenata čine studenti sa Balkana, a ono što je najvažnije, jeste da oni mogu da studiraju pod jednakim uslovima kao i slovenački studenti.

Slovenija je sa državama Balkana sklopila međudržavni sporazum na osnovu kojeg su studenti iz regiona oslobođeni plaćanja školarine za dodiplomske i master studije, osim u slučaju da su prethodno već stekli jednakovredan stepen obrazovanja. Ovo takođe važi i za sve EU državljane. Školarina je obavezna i za sve vanredne studente i studente na doktoratu, pri čemu postoji mogućnost sufinansiranja doktorskog studija.

Autor: UL-IFP

Ukoliko želite da upišete master ili doktorske studije, srdačno vas pozivamo da nam se pridružite na prezentaciji mogućnosti za master i doktorske studije, koja će se održati online 10. aprila 2024. godine sa početkom u 14 sati. Na ovoj prezentaciji moći ćete saznati ne samo o mogućnostima upisa studija na Univerzitetu u Ljubljani, već i o svim prednostima i mogućnostima koje imate kao naš student kada je reč o akademskom, karijernom i ličnom razvoju. Prezentacija će biti na engleskom jeziku, a potrebna je prethodna registracija.

Rokovi za prijavu za magistarske i doktorske studijske programe razlikuju se na svakoj članici Univerziteta i biće objavljeni na našoj stranici. Predlažemo da u Raspisu konkursa za upis proverite rok za prijavu za željeni studijski program.

Pozivamo vas i da posetite naše veb-stranice i društvene mreže fakulteta za koje ste zainteresovani, kao i naše štandove na virtualnom sajmu obrazovanja "Na koji ćeš faks?" i saznajte sve što treba znati prilikom donošenja odluke o studiranju na našem univerzitetu, i pripremite svoja pitanja.  Na našoj stranici moći ćete pronaći mnogo korisnih informacija, kao i kontakte naših međunarodnih studenata ambasadora i video snimke njihovih iskustava.
Ako vam je potreban savet ili pomoć, slobodno nas kontaktirajte. Potrudićemo se da vam pružimo sve informacije i odgovore na sva vaša pitanja. Srećno!

0 Comments

More posts


Chat