Univerzitet u Mariboru: Mesto Gde Se Rađaju Inovacije

Ako tražite mesto gde ćete se istovremeno obrazovati, istraživati, ali i zabaviti, Univerzitet u Mariboru je pravi izbor za vas! Sa skoro 50 godina tradicije, ovaj univerzitet se izdvaja kao centar inovacija i postignuća u Sloveniji.

Univerzitet u Mariboru: Mesto Gde Se Rađaju Inovacije

Evo nekoliko zanimljivih činjenica koje će vas sigurno zainteresovati:

1. Top Univerzitet u Svetu

Univerzitet u Mariboru se nalazi među 4% najboljih univerziteta na svetu! Ovo je rezultat kontinuiranog rada na unapređenju kvaliteta obrazovanja i istraživanja. Ako želite da budete deo vrhunskog akademskog okruženja, ovo je pravo mesto za vas.

2. Neverovatne Međunarodne Prilike

Sa preko 500 partnerskih univerziteta širom sveta, Univerzitet u Mariboru je deo prestižnog Erasmus programa. Ovde možete iskusiti međunarodnu razmenu, steći prijatelje iz različitih zemalja i obogatiti svoje akademsko iskustvo.

3. Tehnološke Inovacije

Da li ste znali da je prvi slovenački nanosatelit TRISAT razvijen upravo ovde? Takođe, univerzitet je dom nacionalnog superračunarskog centra HPC RIVR, koji podržava napredne istraživačke projekte. Ovo je mesto gde se granice tehnologije pomeraju svakodnevno.

4. Moderne Biblioteke i Resursi

Sa 17 fakulteta koje pokrivaju sve oblasti studija i više od 1,7 miliona knjiga i drugih resursa, Univerzitet u Mariboru pruža sve što vam je potrebno za uspešno studiranje. Univerzitetska biblioteka Maribor i 13 fakultetskih biblioteka su tu da vam pomognu u svakom koraku vašeg obrazovanja.

5. Studentski Domovi

Život u studentskim domovima Univerziteta u Mariboru je pravo iskustvo. Sa 2663 ležaja, domovi su smešteni na pet atraktivnih lokacija blizu fakulteta i centra grada. Ovo je idealno mesto za sklapanje prijateljstava i uživanje u studentskom životu.

6. Podrška Sportistima

Univerzitet u Mariboru pruža odlične uslove za sportiste i nosilac je sertifikata "Športnikom prijazno izobraževanje" koji dodeljuje Olimpijski komitet Slovenije. Skoro svi fakulteti Univerziteta u Mariboru poseduju ovaj sertifikat, što znači da vrhunski sportisti mogu uspešno balansirati između akademskih obaveza i sportske karijere, uz podršku na oba polja.

7. ECTS Akreditovane Vannastavne Aktivnosti

Univerzitet u Mariboru nudi ECTS akreditovane vannastavne aktivnosti pored redovnih studijskih programa. Studenti mogu birati između 79 kurseva iz različitih oblasti, kao što su sport, ekonomija, tehnologija, ljudska prava, zelene i digitalne teme. Stečeni ECTS bodovi mogu se dodati potrebnim bodovima u okviru studijskog programa ili navesti kao dodatni bodovi u dodatku diplomi.

Univerzitet u Mariboru je sinonim za inovacije,postignuća i globalnu prepoznatljivost. Sa bogatom istorijom i širokim spektrom akademskih programa, ovo je idealno mesto za mlade koji žele da ostvare svoje snove i akademske ambicije. Ako želite da budete deo ove dinamične zajednice, Univerzitet u Mariboru je pravi izbor za vas!

Za dodatne informacije i detalje posetite zvanični sajt fakulteta.

Dodatno se upoznajte sa Univerzitetom u Mariboru i njegovim fakultetima u njihovoj hali na virtuelnom sajmu obrazovanja "Na koji ćeš faks?".

 

0 Comments

More posts


Chat